Skab en inkluderende kultur med vores praktiske læringsvideoer

I ønsker en inkluderende kultur, men det er svært at få alle med

Det er nemt at indføre retningslinjer for rekruttering og ledelse, men at skabe reel handling, forandring og inkluderende kultur blandt alle medarbejdere i en travl drift, på tværs af afdelinger med forskellige ledere er svært.

På trods af gode intentioner har mange virksomheder svært ved at nå i mål med den fælles forståelse, adfærd og kultur, der skal til for at inklusion og diversitetsforståelse lever og mærkes blandt medarbejdere og overfor kunder.

Inklusion i Praksis: Læringsvideoer, der skaber forandring

Vores træningsvideoer giver medarbejderne et fælles grundlag for forståelse, så inklusion og accept af forskelligheder bliver en naturlig del af daglig dialog. Videoerne skaber ikke blot et fælles vidensniveau, men også engagement og handling på tværs af hele organisationen.
Bare se nedenfor

“Jeg bruger meget energi på at passe ind, ændre måden jeg taler og klæder mig”

Når jeg har fri taler med med min naturlige accent og sådan... kulturelle udtryk. Men jeg tager en anden personlighed på når jeg er på arbejde. Jeg sætter håret anderledes, klæder mig professionelt i forhold til vestlige standarder. Der er smykker jeg holder af, men som jeg ikke bærer på job.

“Du er SÅ velintegreret”… det hører jeg tit som et kompliment og de tror jeg er inkluderet, men i virkeligheden siger de: “Tak for at du bruger så meget energi på at undertrykke dig selv og spejle os”.

Jeg deltager aldrig i sociale arrangementer - hvad skulle jeg der? Det er jo ikke mig de kan lide at være sammen med. Og jeg orker heller ikke det der alkohol pres, der ofte er når man er sammen efter fyraften.

Fahad, Finansanalytiker

Tag ansvar for inklusion i jeres organisation med vores videoer – og fjern undervisningsbyrden fra minoritetsmedarbejderen.

“For at minimere eget arbejdspres deler jeg ikke mit privatliv med mine kolleger"

Når vi mødes ved kaffemaskinen, og kolleger sludrer om, hvad de lavede i weekenden med familien, går jeg udenom. Jeg skammer mig overhovedet ikke, men fordi folk ikke forventer det, får jeg ofte reaktioner som: 'Sagde du HUN? Du ligner ikke “sådan en”? Har du været lesbisk hele tiden? HVORDAN fik I børn?' Pludselig er samtalen ikke længere en hyggesludder om fritiden. Nu skal jeg dele hele min historie, uddanne om seksualitet og stå på mål for, hvordan 'sådan nogen som os' opdager vores seksualitet, lever, får børn og fordeler opgaverne derhjemme. Og jeg ville faktisk bare have en kop kaffe… Jeg orker ikke den der lærerrolle, så for at lette eget arbejdspres deler jeg ikke mit liv med mine kolleger.

Bettina, Global Head of Operational Excellence. Biseksuel, gift med en kvinde.

Inklusion som fælles ansvar:
Skab tryghed og anerkendelse fra dag ét

Når medarbejdere, som Bettina i citatet ovenfor, undgår at dele deres liv med kolleger for at slippe for at blive sat i rollen som underviser i deres egen identitet, skaber det en barriere for inklusion, engagement og tilhørsforhold til virksomheden.

Minoritetsstress opstår, når individer konstant skal forklare eller forsvare deres forskelligheder, mens de konfronteres med andres misforståelser og fordomme. Eller når de konstant skal “gemme” eller “maskere” deres anderledeshed for ikke at risikere at blive set ned på, miste pladsen i fællesskabet og måske endda miste karrieremuligheder.

Det er derfor afgørende, at ansvaret for inklusion og diversitetsforståelse ligger hos organisationen, ikke den enkelte. Når medarbejdere ved, at deres forskellighed anerkendes og bliver forståeliggjort for andre fra dag ét, er der bedre rum for dialog og større tryghed i at være sig selv på arbejdet.

“På grund af træningen kan jeg nu, efter 19 år, komme på arbejde som mig selv"

“Jeg har arbejdet her i 19 år og ALDRIG fortalt en levende sjæl, at jeg har ADHD og er ordblind.

Efter vi har været gennem træningen begyndte mine kolleger at dele ting om dem selv, om deres partnere, børn, søskende, forældre.

Så i går sagde jeg det. I dag er første dag i 19 år at jeg kommer på arbejde som mig selv. Uden at behøve bære en maske og være noget jeg ikke er. Jeg tror ikke du forstår hvad det betyder for mig”.

Medarbejder, Security Airport Guard, Københavns Lufthavn

Kom med på rejsen mod fremtidens inklusionstræning

Gennem dybdegående interviews og dataindsamling er vi er i gang med at kortlægge de skjulte barrierer oplevet af både medarbejdere og kunder med forskelligartede behov og baggrunde, LGBTQ+, neurodiversitet, synlige og usynlige handicap og diagnoser.

Konkrete, korte, branchespecifikke træningsvideoer og ledelsesværktøjer

Gennem personlige historier, erfaringer og oplevelser som den røde tråd, gør vi det interessant, relaterbart og nemt at løfte det interne vidensniveau og skabe forståelse for “de andres” perspektiver og oplevelser. Vi sikrer et solidt fundament for jeres interne dialog og udvikling med let implementerbare redskaber og læringspointer, der sikrer bedre oplevelser, øget inklusion og tilgængelighed i både kunde- og kollegasituationer.

I tvivl om det bliver godt? Lyt til LEGO House

Vi har nemlig allerede lavet en skræddersyet version med specifikt fokus på inkluderende gæsteoplevelser til dem:

“Medarbejderne føler sig bedre klædt på og træningen har startet en værdifuld dialog internt”

Vi fik kortlagt vores gæsterejse ud fra et diversitetsperspektiv. Vi fik uvurderlig indsigt i de skjulte barrierer, som personer med synlige og usynlige handicap, diagnoser, LGBTQ+ familier og transpersoner oplever hos os.

Resultatet var en grundig rapport til topledelsen med konkrete, let omsættelige anbefalinger og præcise træningsvideoer til vores frontmedarbejdere.

Medarbejderne føler sig nu godt rustet til at møde den diversitet, vores gæster repræsenterer – hver dag. Samtidig har processen igangsat en værdifuld intern dialog. Vi har været utroligt tilfredse med samarbejdet og de resultater vi har fået ud af det"

Sanne Louise Forberg Holm, Chief People Officer, LEGO House

Både medarbejdere og organisation betaler en høj pris for konsekvenserne af manglende diversitetsforståelse og inklusion

“At være en del af en organisation, hvor kolleger, medarbejdere og endda jeg selv ikke forstod, hvad det vil sige at være autist, har kostet mig dyrt:

Alkoholmisbrug, hjerteproblemer, mit ægteskab, mavesår, overvægt og konstant træthed. Jeg har ikke været den forælder, jeg burde have været.

Konsekvenserne har været katastrofale.

Jeg vidste ikke hvad det handlede om. At jeg kæmpede en kamp jeg ikke kunne vinde fordi jeg kæmpede mod noget ingen forstod”

Christoffer, HR Direktør, sent diagnosticeret med autisme

Uvidenhed blandt ledre og kolleger omkring de udfordringer medarbejdere kan stå med, kan have alvorlige konsekvenser.

Som i citatet ovenfor kan manglende forståelse af forskelligheder føre til fysisk og psykisk udmattelse, tab af arbejdsevne og personlige tragedier.

Når medarbejdere kæmper alene med uforstående udfordringer i et miljø, der ikke er tilpasset det faktum at vi mennesker fungerer forskelligt, taber både de og organisationen.

Investering i vores træningsvideoer er en investering i et sundt, inkluderende arbejdsmiljø.

De skaber forståelse for forskellige mennesker og deres behov og grundlaget for en kultur, der reelt rummer alle jeres medarbejdere så både trivsel og bundlinje styrkes

Vi lancerer de første træningsvideoer Q1 2025

Vi er i fuld gang med dataindsamling, research, rekruttering og optagelse af interviews, som danner fundamentet for indholdet i vores træningsvideoer. Helt konkret kortlægger vi de oplevede barrierer for inklusion blandt personer med synlige og usynlige handicap, personer med anden etnisk oprindelse end skandinavisk, samt personer, der identificerer sig som LGBTQ+.

Vores undersøgelser identificerer barrierer for inklusion og tilgængelighed, og baseret på vores resultater udvikler vi konkrete redskaber til at eliminere disse barrierer. Målet er at skabe vækst gennem inklusion, tilgængelighed og trivsel.

Sektor- og Emnespecifik Træning

Baseret på vores undersøgelser producerer vi korte, målrettede træningsvideoer, der udstyrer kolleger og medarbejdere i kundekontakt med praktiske værktøjer til at forbedre inklusion og tilgængelighed i deres daglige interaktioner.

Vi kortlægger de oplevede barrierer inden for følgende sektorer og emner først:

  • Medarbejderoplevelse – diversitet på arbejdspladsen

Barrierer for tilgængelige og inkluderende kundeoplevelser:

  • Turistattraktioner og kulturinstitutioner

  • Callcenter og kundeservice

  • Bank og forsikring

Priser og abonnementer

Når videoerne er færdige bliver de forskellige temaer tilgængelige gennem et årligt abonnement på 25.000 kr. + moms for virksomheder, der ønsker at gøre dem til del af deres onboarding og / eller fundamentet for team dialoger om inklusion og diversitet. Derudover kan man få adgang til vores læringsplatform med netværksmuligheder til alle de andre virksomheder, der også arbejder med inkluderende medarbejderoplevelser og tilgængelige kundeoplevelser. Ligesom vores samarbejde med udvalgte NGO’er betyder at vi tilbyder læring, der rækker langt ud over indholdet i træningsvideoerne.

Bliv medlem nu og få early bird rabat på videoerne når de udkommer